Italia: “Telefonul Roz”

 

Titlul acestui blog, “Terapia informationala”, este inspirat de activitatea profesorului Giuseppe Noia, responsabilul Centrului de diagnostic si terapii fetale al policlinicii “A. Gemelli” din Roma si fondatorul asociatiei “Stejarul milenar” care sprijina familii cu copii cu malformatii congenitale. Profesorul Noia este unul dintre specialistii care susutin initiativa Movimento per la Vita de a informa parintii in dificultate atunci cand li se anunta complicatii sau le este teama de diferite complicatii pe parcursul sarcinii copilului lor.

Informarea initiala se realizeaza prin intermediul  Telefonului Roz, pentru a raspunde rapid primelor ingrijorari majore. Pliantul Movimento per la Vita descrie astfel ajutorul oferit:

Acesta este un serviciu gratuit de consultare medicala asupra factorilor de risc reproductiv. Este gratuit, cu exceptia costului convorbiri telefonice, si pune la dispozitie consultatii ale unor specialisti exceptionali in faza de pre-conceptie, graviditate sau alaptare. In mod special furnizeaza informatii asupra riscurilor materno-fetale in cazul consumului de medicamente, expunere la radiatii ionizante, infectii si patologie materna dar si  pentru alte probleme in timpul sarcinii. Orarul: de luni pana vineri, de la 9 la 13.

In Romania mi se pare ca se acorda prioritate informatiilor care incurajeaza eugenismul, acesta atitudine avand si o componenta de comision si beneficii financiare pentru specialisti.

Inca mai sper ca acest blog sa fie sustinut de contributii care sa le permita parintilor sau viitorilor parinti ingrijorati sa gaseasca raspunsurile cautate pentru a-i ajuta sa ia decizia in favoarea vietii copilului lor conceput, dar nenascut.

Intre timp voi incerca sa mai adaug informatii in masura accesului la surse de informatii cu valoare stiintifica si a timpului de care voi dispune.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: